MTH open dubbel tennistoernooi btv de Geeren (krantenartikel 06-06-2018)


De laatste week van juni is het tennispark van btv de Geeren traditioneel het toneel voor het MTH open dubbel toernooi. De Baarnse vestiging van MTH accountants en adviseurs is al enkele jaren hoofdsponsor van het goed georganiseerde en vooral gezellige tennistoernooi. De samenwerking met alle sponsoren, het concept van het toernooi en de organisatie van vrijwilligers staat met een vaste commissie als een huis. Het toernooi staat hoog aangeschreven en weet zich ieder jaar verzekerd van een groeiend aantal deelnemers uit Baarn, de omliggende gemeenten, maar ook vanuit de regio.

In dit artikel geven wij u een kijkje
achter de schermen van het tennistoernooi dat in Centre Court, het Magazine van de KNLTB, als voorbeeldtoernooi wordt omschreven. De KNLTB besteedde in een artikel in de uitgave van augustus 2017 ruim aandacht aan dit toernooi en omschreef het als volgt: ” Het is een toernooi dat bloeit, zich verzekerd weet van een groot aantal sponsoren, professioneel wordt georganiseerd en waarbij de bedrijfsmatige benadering en het gedegen plan (voorbereiding) tot het succes leidt van een jaarlijks groeiend aantal deelnemers.”
 Een stukje geschiedenis

Tennisvereniging btv de Geeren bestaat 36 jaar en heeft, zolang de schrijver van dit artikel zich kan herinneren, een Open Echtparen Toernooi georganiseerd. Dit toernooi werd later onder sponsoring gebracht van Koot Peugeot Eemnes en de naam werd omgedoopt naar het Koot Open Dubbel. (huidige co-sponsor)
 Rob Koot van Nefkens Koot zegt daarover: Voor de overgang van Koot Peugeot naar Nefkens Koot waren wij al sponsor van het huidige MTH open. Zeker omdat het altijd een goed bezet en gezellig toernooi is en tevens omdat een grote groep enthousiaste vrijwilligers elk jaar weer hun uiterste best doen om er een succes van te maken. Voldoende redenen om ook dit jaar weer te ondersteunen. Maar wij zijn en blijven natuurlijk wel een autobedrijf en door sponsoring hopen wij ook dat deelnemers bij aanschaf of onderhoud van/aan hun auto ook aan Nefkens Koot denken. In tennistermen: ” Wij serveren en hopen dat de return ook bij ons terecht komt.”

MTH de nieuwe hoofdsponsor In 2014 werd een nieuwe hoofdsponsor gevonden in MTH. Het bedrijf heeft zich vanaf dat jaar verbonden aan de organisatie en staat mede financieel garant voor de kosten die een dergelijk evenement met zich meebrengt. Alleen door de sponsoring lukt het btv de Geeren jaarlijks dit toernooi te organiseren.
 Yvette van den Berg, Eventmanager bij MTH motiveert de sponsoring als volgt:
 MTH accountants & adviseurs heeft vitaliteit en gezondheid hoog in het vaandel staan. Dit uiten wij door diverse sportieve activiteiten voor ons personeel te organiseren, alsmede het ondersteunen van lokale sportieve evenementen. MTH is bijvoorbeeld al jarenlang sponsor van de BAV Wintercup.
Wij dragen Baarnse ondernemers een warm hart toe en zijn uiteraard lokaal betrokken. De samenwerking met de organisatie van het toernooi is bijzonder plezierig en door o.a. onze sponsoring kan dit leuke evenement jaarlijks worden georganiseerd.

Het concept van het toernooi: Het toernooi wordt jaarlijks in stijl georganiseerd waarbij één thema centraal staat.
Al enige jaren komt het woord culinair in dat thema voor. Culinair omdat er iedere dag sponsoren uit Baarn en omgeving hapjes en drankjes verzorgen voor de deelnemers en toeschouwers. Zij doen dit belangeloos en presenteren zo hun culinaire kunsten aan de deelnemers. 

Wat ooit in 2014 als Culinaire reis door Nederland begon, werd in de jaren later getransformeerd tot Culinaire reis om de wereld, Culinaire reis door Baarn en is sinds 2017 omgedoopt tot het vaste thema: ” Een Culinaire reis ” Ook dit jaar weten we ons weer verzekerd van een aantal mooie lokale/regionale bedrijven, die de verzorging voor de inwendige mens tijdens de toernooi dagen/avonden op zich nemen.

Het toernooi Het toernooi zelf start op vrijdag 22 juni met een voorweekend en eindigt op zondag 1 juli met de finaledag. Inschrijven voor dit toernooi kan dit jaar voor het eerst vanaf speelsterkte 4, leeftijd 17 + in de dubbel categorieën heren, gemengd en dames. Inschrijving is mogelijk tot en met zondag 17 juni 2018. Inmiddels hebben zich al 200 spelers ingeschreven.

Het sponsorprogramma Het sponsorprogramma tijdens het toernooi ziet er als volgt uit:
 Zaterdag 23 juni Haring Happen, Theo Muys. De vis wordt niet duur betaald! Zondag 24 juni is de dag van de zoetigheden. Banketbakkerij Veldhuizen en de     Smaecken van Hamelink presenteren gebak en ijs. Maandag 25 juni Zwoele Zalmavond, Theo Muys sponsort heerlijke gerookte zalm. Muys, sponsor van de beide visdagen/avonden is zelf ook fanatiek tennisser en al jaren deelnemer aan het toernooi. Hij noemde het enige jaren geleden tijdens een interview al het gezelligste en best georganiseerde toernooi met goede sponsoren en lekkere hapjes. Nu is hij aan de beurt om dat laatste waar te maken!
 Dinsdag 26 juni verzorgd Chinees restaurant Peking de lekker hapjes.
 Woensdag 27 juni zal Restaurant en Rederij Eemlust aanwezig zijn
 Donderdag 28 juni is het de beurt aan Cosa Cucina & Wine Bar.
 Vrijdag 29 juni zal de chef kok van Restaurant Greenfield’s de hapjes verzorgen. Zaterdag 30 juni bij uitstek een dag voor BBQ & Catering Service Het Gooi.nl
 Op zondag 1 juli finaledag Tapasbar Prins Heerlijk en een wijnproeverij van Mitra Naast de culinaire sponsors zijn ook andere zaken rondom het tennis georganiseerd. Op de finaledag is  Martijn Hartog, sportmasseur in het gezondheidscentrum Oosterstraat, aanwezig zijn om kleine blessures en kwetsuurtjes te behandelen. 
 Voor goede en minder goede tennissers is er een bespan service georganiseerd. Al vele jaren weet de toernooi organisatie zich ook gesteund door de NoName Group, die naast mooie prijzen ook podiums, tenten en andere facilitaire ondersteuning verzorgd.

 En last but not least wordt alle drukwerk op en rond het toernooi al jaren tot in de puntjes en komma’s verzorgd door ” De Drukkerij ”. Het jaarlijkse ontwerp voor de toernooi poster en flyers, die tijdens de voorjaarscompetitie al werden verspreid bij tennisverenigingen in de omgeving, is in goede handen bij Miranda van Doorm. We zijn haar erkentelijk voor haar bijdrage. Tijdens het toernooi worden de deelnemers, zoals u boven kunt lezen dus echt in de watten gelegd, zijn de banen en het terras vaak overvol en staat gezelligheid en spelplezier bovenaan. Jaarlijks worden de deelnemers ontvangen door de organisatie en krijgen zij een leuk presentje uitgereikt met o.a. ook de deelnemende lootjes voor de gratis loterijen.
Dit jaar leveren Zinzi en Newasco daar een aandeel in.

De toernooi organisatie weet zich verder financieel ondersteund door een aantal baansponsoren. Voor elke wedstrijd worden de deelnemers naar hun gesponsorde speelbaan geroepen en wordt die sponsor daarbij genoemd. De vaste organisatie weet zich voor de tafeldiensten ondersteund door vrijwilligers van de Geeren, die ook de deelnemers bij aankomst verwelkomen en uitleg geven over het toernooi, de sponsoring en aankleding en juist daardoor voelen mensen zich welkom en komen ze jaarlijks terug om dit gezellige toernooi te spelen. Veel van de baansponsoren zijn ook deelnemer aan het toernooi.

Dit jaar zijn de baansponsoren: Wolf Klimaatservice; Van Kooy tweewielers; Banketbakkerij Veldhuizen; Restaurant Olympia; Tegelzettersbedrijf Broertjes; Jeans Corner; Aannemersbedrijf Snel; Café Prins Hendrik ; Newasco; Intercure. Het terras wordt gesponsord door Schildersbedrijf Niels Rutgers.

Het toernooi wordt omlijst met een gezellige feestavond op vrijdag 29 juni met live muziek van het duo Two Delight en een fantastische loterij voor de aanwezige deelnemers van het toernooi. Zij krijgen bij inschrijving een lot voor de loterij uitgereikt. De hoofdprijs, een mooie fiets wordt ter beschikking wordt gesteld door Van Kooy tweewielers. Verder is er natuurlijk een hele mooie prijzentafel. Deze prijzentafel wordt mogelijk gemaakt door vele sponsoren, waaronder ook Intersport Van Dam.

Op de finaledag wordt het weer knallen en zal er nogmaals een hele mooie prijs onder de deelnemers worden verloot. Een originele sloeptocht van 1,5 uur voor 4 personen, inclusief hapjes en drankjes, wordt aangeboden door Restaurant en Rederij Eemlust en de Baarnsche Brouwerij .

Vlak voor de uitreiking van de prijzen staat ons ook een spectaculair optreden te wachten van Kees Haak uit Soest. Kees heeft de genen van zijn vader Nico echt meegekregen en is zanger van het Hollandse lied. Onlangs kwam zijn nieuwste single “ op de fiets “ uit, een liedje met een knipoog, humor en veel swing en misschien wel de Hollandse zomerhit van 2018.

De organisatie is al enkele jaren in handen van een vaste commissie, die bestaat uit vrijwilligers van btv de Geeren. Hun inzet, energie en motivatie om gezamenlijk dit toernooi jaarlijks succesvol te maken wordt binnen de tennisvereniging dan ook enorm gewaardeerd. Tijdens en kort na het toernooi van 2017 is men al weer aan de slag gegaan voor het toernooi dat in 2018 tussen vrijdag 22 juni en zondag 1 juli wordt gehouden.

De vrijwilligers omschrijven hun motivatie om jaarlijks dit toernooi te organiseren als volgt:
Onze uitdaging is om samen met een groep gelijkgestemden een goed geleid toernooi neer te zetten, waar iedereen van geniet en waar naast het tennis de gezelligheid centraal staat.

De commissie bestaat uit:

Edwin van Doorm: Toernooileider
 Jose Prins: Wedstrijdleider
 Frank Witteveen: Beeld en geluid, fotograaf, allround werkzaamheden
 Rik van Savooyen,: Muziek, beeld en vooral geluid en natuurlijk groundsman
 Bernadet van Uden: Sponsorcontacten en organisatie terras
 Jetty Westerdijk: Toernooiplanning en organisatie terras
 Jerry Westerdijk: Communicatie en organisatie tafeldiensten, manusje van alles!

De bevlogenheid , het plezier, de samenwerking tussen de vrijwilligers en het enthousiasme van de deelnemers maakt het toernooi succesvol. We hopen u als deelnemer of toeschouwer op ons fantastische toernooi te mogen begroeten.