Zeer succesvol MTH tennistoernooi (krantenartikel 5-7-2017)

 

Vorige week zaterdag startte het MTH Open dubbel tennistoernooi bij btv de Geeren met regen. Zoals de finaledag in 2016 eindigde, begon het toernooi in 2017. Met slechte vooruitzichten en weersvoorspellingen hield de organisatie zijn hart vast.
Bijna wilden we dit toernooi al dopen tot het “Midzomerregentoernooi”, maar de weergoden bleken ons dit jaar toch goed gezind. Wel buien op sommige speeldagen, maar dankzij het goede werk van de eigenaar en groundsman van het tennispark De Geeren zijn er slechts 8 partijen in de hal gespeeld.

De statistieken: 12 categorien in dames dubbel, gemengd dubbel, en heren dubbel, in de klasses 5,6,7 en 8. Totaal 240 wedstrijden, waarvan er meer dan 60 (25%) in drie sets werden gespeeld. Bij droog weer al een opgave om in een week zo’n groot toernooi op gravelbanen te spelen, maar als het een regentoernooi wordt, is dat zeer problematisch. Met een recordaantal van 257 deelnemers dit jaar groeit het toernooi ten opzichte van 2016 met ruim 30 deelnemers.
Een organisatie die er 9 dagen moet staan. Taken die tijdens het toernooi geregeld moeten zijn: inschrijving, planning en baanbezetting, ontvangst van deelnemers en sponsoren, beeld en geluid, verzorging Social Media en aankleding park, catering en verzorging deelnemers door organisatie en sponsoren.
De bondsgedelegeerde Sabine die meerdere dagen op het park aanwezig was om namens de KNLTB de wedstrijden en het toernooi te volgen en natuurlijk de vrijwilligers die tafeldiensten deden.

De toernooiorganisatie prijst zich gelukkig met de vele sponsoren, die dit toernooi financieel voor onze vereniging mogelijk maken. Naast MTH als hoofdsponsor en Nefkens Koot Peugeot als co-sponsor zijn er 25 andere bedrijven die voor de sponsoring garant staan. Veelal Baarnsche bedrijven en onder andere een groot aantal plaatselijke restaurants. 8 baansponsoren en facilitair ondersteund door Noname Events en De Drukkerij. We zijn jullie allemaal zeer erkentelijk en hopen volgend jaar op een hernieuwde samenwerking. Want wij gaan door!

Het team van Rob van de Broek van het tennispark heeft de afgelopen week bewezen dat ze hun mannetje staan. Van baanonderhoud tot barbezetting, allemaal verdienen zij een pluim. Met ruim 250 bezoekers per dag, spelers en toeschouwers wisten zij het te klaren.

In de loop van de speelweek werden op woensdagavond 28 juni 4 wedstrijden binnen gespeeld en dat moest helaas zaterdag 1 juli in de ochtenduren weer, vanwege het slechte weer en de conditie van de banen. Maar op een totaal van 240 wedstrijden is dat natuurlijk te verwaarlozen. Met de mogelijkheid om 10 buitenbanen te gebruiken en de coulante opstelling van de trainer en leden van de vereniging die af en toe een binnenbaan konden gebruiken blijkt dat dit succesvolle toernooi ook binnen btv de Geeren goed aanslaat. Iedereen begrijpt dat een toernooi van deze omvang belangrijk is voor de PR van de tennisvereniging.

Deelnemers, sponsoren, publiek en organisatie en de voorzitter van de vereniging spraken dan ook niets dan lovende woorden over het toernooi, dat als een huis staat. De organisatie is klaar voor de volgende uitdaging!

De finalepartijen en uitslagen:

Klasse    Spelers                            Spelers                            Uitslag

DD5      Gonda Martens/Karin Palmen            –    Marloes van der Kruijf/Astrid Smits            4-6/6-3/0-3 Opgave thuis
DD6    Leni Ketelaar/Jeanine Zegwaard        –    Vivian Albers/Anissa Cornelisse            1-6/1-6
DD7    Esther Bergman/Mirjam de Vries        –    Jeanette de Bruin/Corrie de Zoete            4-6/4-6
DD8    Marike van der Horst/Jeanet van der Vlugt    –    Coby Puijk/Angelique Schaapherder            6-2/6-3

GD5    Roy Onkels/Irene van der Zouwen        –    Robin van Hamersveld/Marloes van der Kruijf        6-4/4-6/1-6
GD6    Bert Arnold/Anja Postma            –    Willem Kloos/Chantal Keijzer                7-6/6-3
GD7    Marcel  en Hetty Luijk                –    Dennis van Marion/Esther Bergman            7-6/6-3
GD8    Paul Breeuwer/Eline Delfos            –    Peter de Graaf/Angelique Mosterd            3-6/6-1/4-6

HD5    Poulewedstrijden winnaar/nr. 2            Vincent Rooker en Paul Schoen nr.2  Dennis Diemers/Maarten Lagerweij
HD6    David Huurdeman/Tim Nieuwland        –    Rico Hop/Justus Janssen                6-4/6-7/6-1
HD7    Aldo Alessie/John de Jong            –    Harry Abbel/Ernst van der Heijden            4-6/6-4/0-6
HD8    Patrick Bont/Rob Wolff                –    Rob Overweter/Mario van Wijk            4-6/6-3/6-1

De organisatie van het MTH open dubbel kijkt terug op een zeer succesvol verlopen toernooi.
Tijdens de week werden er live optreden verzorgd door de band “Two Delight” die op vrijdagavond de feestavond met verloting hebben opgetreden en zondagmiddag was er tijdens de laatste partijen in opmaat naar de prijsuitreiking een optreden van Patrick Willemse. Juist ook deze evenementen verhogen de sfeer van gezelligheid en benadrukken nogmaals de uitstraling die dit toernooi kent, namelijk de combinatie van sport en gezelligheid in een goede ambiance.

Nogmaals dank aan een ieder die dit toernooi mogelijk heeft gemaakt en in welke vorm dan ook heeft meegeholpen.

De toernooi organisatie van het MTH toernooi.