Krantenartikel 26-05-2017

In de laatste week van juni wordt het jaarlijkse MTH open dubbel toernooi bij btv de Geeren gespeeld.

In het voorweekend van 24 en 25 juni zal gestart worden met de poulewedstrijden om daarna in de week tussen 26 juni en zondag 2 juli het toernooi verder te spelen in een afvalschema met de finales die gepland staan op zondag 2 juli 2017. Een compact, en goed georganiseerd toernooi dat in de regio inmiddels grote bekendheid geniet.

Het toernooi weet MTH al vele jaren als hoofdsponsor aan zich verbonden. Onlangs is een nieuwe verbintenis voor de komende 3 jaar aangegaan. De organisatie maar ook tennisvereniging b.t.v. de Geeren is hier erg blij mee, omdat dit de komende jaren dit toernooi de kans geeft voor te bestaan en door te groeien.

De organisatie van het toernooi is in handen van een aantal zeer enthousiaste vrijwilligers en staat als een huis. De passie van de toernooi organisatie, naast het concept is de succesformule, waardoor het toernooi al vele jaren een groeiend aantal deelnemers kent. De organisatie is daarom dit jaar uitgebreid en bestaat inmiddels uit 7 vaste mensen die vanuit hun eigen taak vrijwillig bijdragen aan het evenement. Naast de vele sponsoractiviteiten, de loterij en een feestavond is het toernooi met een groeiend aantal deelnemers zo net na het competitieseizoen in de regio Utrecht hoog aangeschreven en op voorhand al verzekerd van minimaal 200 deelnemers. Het streven is ieder jaar, een succesvol en perfect georganiseerd toernooi, maar ook een groeiend aantal deelnemers naar het tennispark van b.t.v. de Geeren te lokken. Vorig jaar waren dat er 220. Een deelnemersaantal van 250 moet nu haalbaar zijn.

De organisatie is eigenlijk tijdens het toernooi van 2016 en direct na de finaledag al weer begonnen met het bedenken van activiteiten, het benaderen van sponsoren, die dit jaarlijkse toernooi tot een bijzonder evenement maken. Bijna iedere dag of avond wordt het toernooi omlijst met culinaire verwennerijen van de sponsoren. Voor 2017 is kinderopvang tijdens de wedstrijden een novum. Hierdoor denkt de organisatie dat ook jonge ouders zich zullen gaan inschrijven het toernooi. Wilt u tijdens het toernooi daar gebruik van maken, dan kan dat na aanmelding bij de organisatie!

Naast deze nieuwe activiteit zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke en jaarlijks terugkerende activiteiten buiten het tennis om, die het toernooi zo aantrekkelijk maken. De feestavond met live muziek op vrijdagavond met een verloting met mooie prijzen, de viskraam van John en dagelijkse bijdrage van de sponsoren die ook dit jaar, zo is ons beloofd weer hun uiterste best gaan doen om te zorgen voor de innerlijke mens.

Het toernooi wordt in aanvang gespeeld in poules zodat ieder dubbelkoppel minimaal 2 wedstrijden speelt en wordt na inschrijving in een categorie op speelsterkte ingedeeld. Er kan worden ingeschreven in dames-, heren- of mixed dubbel in de 5,6,7 en 8 17+. De inschrijving via toernooi.nl is al enige tijd geopend en sluit op zondag 18 juni 2017.

Het MTH toernooi kan niet zonder sponsoren en dit jaar wordt het toernooi naast hoofdsponsor MTH mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren. Nefkens Koot Peugeot; Restaurant Greenfields; Restaurant Peking; Restaurant Eemlust; Tapasbar Prins Heerlijk; Cosa Cucina Wine Bar; BBQ Service het Gooi; De Smaecken van Hamelink; Veldhuizen Banketbakkerij; Wafels en Zo;  Dacor Wijnen; Noname Events en de Drukkerij.

Zoals ieder jaar is er een thema aan het toernooi verbonden. Gelet op de sponsoren is er gekozen voor het thema: ” Een Culinaire Reis “.

Je moet zeker al je smaakpapillen deze week uitproberen om te ontdekken wat dit toernooi nu karakteriseert, maar meedoen, geloof de schrijver van dit artikel, staat voor een culinaire belevenis.

De organisatie hoop jullie te zien tijdens het MTH toernooi op het tenniscomplex van btv de Geeren eind juni!